Mindfulness, yoga og selvledelse

"I VÆREKRAFT"
Molivos Retreat, Hellas
12-19. august 2018
 
 
Viktigere enn noensinne er kontakten med oss selv, balansen mellom væren og gjøren, hurtig og langsom, indre og ytre oppmerksomhet.

  
 
I samfunnet belønnes vi for hvor mye vi får gjort, hvor raskt vi får noe unna og alle de ytre verdiene. Stress av ulikt slag setter seg i kropp og sinn og kan lett bli sykdom. Kontakt med oss selv og det meningsfulle kan være utfordrende i den tidsalderen vi lever i hvor det finnes mange distraksjoner, krav og forventninger.


    
 

Opplegget

På retreatet skaper vi rom gjennom ulike måter slik at vi finner ro, avstressing, mykhet, indre svar og balanse.

Vi trener på kraften i "å bare være", legger bort gjøren og frigjør oss fra det mentale.

Som et knippe med nøkler får du med deg viktige balanser i livet. Disse blir en naturlig del av opplegget.


Program

"I VÆREKRAFT"
Hver dag etter frokost holder vi en "I værekraft-samling" med felles meditasjon og fokus på mindfulness. Kan du ikke meditere lærer du dette. Vi utforsker spennende, aktuelle tema og balanser i livet i samspill med gruppen.

Utover "I værekraft,"- åpnings- og avslutningssamlingen som alle deltakerne er med på holdes 1 til 2 drop-in samlinger daglig hvor du velger det som passer for deg til enhver tid:

MEDISINSK YOGA 
Dette er en terapeutisk form for yoga som passer for alle med myke og langsomme bevegelser og tøyninger i kombinasjon med pusteteknikk og meditasjon.

NEVROMOTORISK TRENING/ Enkle qi-gong inspirerte øvelser
Handler om de mest langsomme bevegelsene vi kan gjøre. Øvelsene påvirker hjerne og kropp positivt. Les mer her. Vi knytter også inn dybdeavspenning.

FORELESNING
Forelesning om kommunikasjon og selvledelse legges inn i klassene slik det passer.

 

Se detaljert program her.
 


 Instruktører
 
Elin Snaprud har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn med sin bakgrunn i kommunikologi, meditasjon og naturterapi. Hun har drevet egen praksis med coaching, aromaterapi, soneterapi og kursvirksomhet i snart 20 år, samt arrangert retreats de siste fire årene. Les mer om hennes bakgrunn her.
 
             

                
 Elin Snaprud
Kursholder og terapeut
  

Kirsten Wold Borgersen
Kursholder og yogainstruktør
 
 
Kirsten Wold Borgersen arbeider som fysioterapeut, coach og instruktør i yoga og mindfulness. Hun har jobbet som fysioterapeut i 33 år, er utdannet kommunikolog og er vant med å tenke hele mennesket i sine behandlinger og klasser. Hun holder retreats årlig og du kan lese mer om hennes virksomhet "Inspiratus" her.

Lederteamet er opptatt av å by på et kvalitetsretreat og at alle skal føle seg sett og ivaretatt.


Individuelle timer
 
   
Massasje Coaching  
 
Du kan bestille individuelle behandlinger eller konsultasjoner. Ute i skyggen ligger forholdene tilrette for en deilig og avspennende massasje. Hvis det er noe du trenger å sortere er coaching et valg. Individuelle timer kommer utenom retreatpakka.
 
Milelja Retreat Center

 
Milelja betyr "lille eple" og befinner seg i naturskjønne områder med fantastisk utsikt over Molivos. Her er det lett å falle til ro. Den vakre Mandala-hallen skaper den rette atmosfæren for et ideelt kurssted.
 
   

 
Måltider

Halvpensjon er inkludert. Med fokus på sunn mat får vi en variert vegetarisk frokostbuffet og middelshavs lunsj-snacks. Til middag kan du velge mellom vegetar eller kjøtt.
Noen dager spiser vi lunsj sammen, andre dager middag. Gratis urtete og vann.


 

 
Fritid
 
Kombinasjonen ferie med kurs gjør godt for hele mennesket. På retreatet kan du lytte til egne behov med rom både for alenetid og fellesskap.
 


   

 

 


Sjøen ligger bare 10 minutters vandring unna.

 


Vil du slappe av på retreatsenteret kan du benytte deg av Mileljas eget basseng som er fylt med stedets naturlige grunnvann.

 


 
Utflukter

To utflukter er inkludert i retreatprisen og onsdag kan du bli med på en badeutflukt til Petra som ikke ligger lange kjøringen fra Molyvos. Der finnes flere restauranter og vi spiser lunsj sammen i ekte gresk atmosfære.
 
 
 
 
   
 
På fredag ettermiddag tar vi en times båtur til en liten fiskelandsby i nærheten. Du kan vandre litt rundt og vi nyter en deilig middag sammen på en av fiskerestaurantene ved båthavna.

 
Molivos

Molivos er en vernet middelalderby og ligger nord på den greske øya Lesvos. Den er en møteplass både for filosofer, kunstnere og musikere. Her finner du mange koselige gater og restauranter. Det tar ca. 15 min. å vandre til sentrum.
 

 
 
Det er fint å kunne støtte innbyggerne som setter stor pris på å få turistene tilbake etter flyktningkrisa for noen år siden. Både ving og Apollo har ukentlige charterfly til øya i år som i fjor. 150 kr pr. person liggende i retreatprisen doneres til flyktningene som finnes i leiren på øya. 

 

 

 

 
Verter


  Milelja drives av det tyske ekteparet
Gisa og Detlef som har bygd opp dette
fantastiske stedet fra bunnen gjennom 30 år.

Se deres video fra senteret her.

 
Overnatting

Overnatting deles inn i tre kategorier: Rom, leilighet og hus. Nedenfor ser du hva du kan velge mellom. Priser finnes som forskjellige pakker lenger ned på siden.

Alle enhetene har aircondition, insektnett til vindu, stor terrasse eller uteplass. Rengjøringspersonale sørger for rene rom.
 
     

 
ROM:
Gjestehuset, alternativ 1
 
 LEILIGHET: Leilighetshuset, alternativ 2
           
Rommene i gjestehuset er enkle, fine og
med eget bad. Passer godt som enkeltværelse.
Leilighetene i leilighetshuset har eget soverom, bad og stue/kjøkken. Passer
både til enkelt eller dobbelt.
 

 
HUS: Luxus-husene, alternativ 3
 
     
 
 
 
Luxus-husene er utrolig flotte og topp moderne. Her finner du en fantastisk utsikt.
 Passer best for å dele med en annen, par, eller 2-4 venner. Se flere bilder av husene her.
 
     

 
Retreatpriser

Du får følgende inklusiv i prisen:

● Hele kursopplegget med TO kursholdere som har 50 års erfaring tilsammen.

● Halvpensjon m/sunn og god hjemmelaget kost (+ gratis urte-te og vann) i dobbeltrom m/egen uteplass.

● Hele retreatsenteret kun til vår gruppes disposisjon inklusiv svømmebasseng.

● To halvdagsutflukter: En badeutflukt m/transport og en båtutflukt til en liten vakker fiskelandsby.

● Fellesbuss t/r flyplass og retreatsenteret.

Fly kommer i tillegg.
 

Utvidet introduksjonstilbud

Påmelding før 31.mai gir 1000 kr i rabatt på retreatprisene nedenfor!

"Verv en venn" og få ytterligere 1000 kr i rabatt på din retreatpris! (Gjelder kun en gang)

 
Alternativ 1: Gjestehuset: 11 900,-
enkeltromstillegg: 1200,-
  Alternativ 2: Leilighetshuset: 12 900,-
  enkeltromstillegg: 1800,-
 
Alternativ 3: Luxushusene: 14 400,-
enkeltromstillegg: 4250,-
 


Bindende påmelding m/depositum.
Depositum 2000,-
Påmeldingsfrist: 12. juli såfremt det fortsatt er ledige plasser. Antall deltakere: 12-20 personer.


Spørsmål/påmelding til arrangør Elin Snaprud: elinsn@hotmail.com/ t:975 62 226

 
 
Transport


DIREKTEFLY: Reisetid ca. 3,5 timer.

Oslo (Gardermoen) m/ Ving
Avreise søn. 12.aug: 06.00-Lesvos 10.35 /
 Hjemreise søn. 19.aug: 11.35-Oslo 14.15

Se oppdaterte priser og bestill fly med Ving her. Apollo selger kun hotell m/fly-pakke.


BUSS:
Ca. 1 time og 15 min til Milelja Retreat Center fra flyplass. Du blir koplet sammen med andre reisende før avreise og blir hentet på flyplassen.
 
 

 
Pakkereise

Retreatet arrangeres i samarbeid med Den Gode Opplevelse som er medlem av reisegarantifondet. Reisegarantifondet sikrer den reisende hvis en arrangør skulle gå konkurs.Kom bli med på en kjempeuke! Retreatet er for kvinner og menn i alle aldre og
i møte med andre likesinnede får vi inspirasjon, glede og godt fellesskap.

 
 
Elin Snapud holder årlige retreats på Kreta og har hatt retreats på Karpathos tidligere også. Les uttalelser nedenfor:
 
 
 
UTTALELSER

fra retreatet "I værekraft" på Karpathos sommeren 2015 og 2016 med kursholder Elin Snaprud:


"Å kombinere solferie med meditasjon og "selvutvikling" på et sted, og i sammen med andre "hvor alt er lov" - er neste uslåelig"  Marianne Hole


"Retreatet har gitt velvære for alle sanser. Nydelig mat av friske råvarer, varme fra sola og menneskene her. Mulighet for å lære og praktisere mindfulness og nevromotorisk trening, pluss masse liv og latter. Jeg har ladet opp for høsten." 
Mette Cyvin


"Utrolig å få så mye påfyll til bare meg!"
Astrid Flaathen


"Et veldig fint sted, med kraft og ro. Retreatet er bra for å senke skuldrene. Samle krefter. Være att med andre mennesker med respekt og tillit." Gullvald Kløvning


"En uke bare for deg selv, der du ikke må noen ting og "allting er lov". Godt for kropp og sjel, med meditasjon og avspenning. Flott med nye bekjentskaper. Og Kathy's Island Retreat er et paradis på jord som må oppleves."
Annette Svendsen


"Unikt og vakkert sted langt unna turiststrømmen. Gir gode muligheter for restitusjon, sosialt samvær og personlig vekst."  Aud Gjessing
 
 
 
 

UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE "RETREAT KRETA"


F
ra retreatet 15.-22. april 2017 med kursholdere Elin Snaprud, Herman Høyskel og Nektarios Mitritsakis. Birgit Teksle og Sabrina Rondinelli var med som behandlere.


"En fantastisk opplevelse for kropp og sjel. Det beste jeg har gjort på lenge." Jill Andreassen


"Retreatet har vært topp. Hadde ingen spesielle forventninger utenom yogaen, men alt utenom dette ga mer enn hva jeg hadde forestilt meg som jeg vil ta med videre." Yvonne Storeide


"Ønsker du noen dager for å finne ro, glede og bedre kontakt med deg selv anbefaler jeg dette retreatet. Nydelige omgivelser, dyktige terapeuter, yoga og omsorg/hjertevarme" Rhine Løvndal


"Et lite stykke eventyrland" Chand Svare Ghei


"En fantastisk uke med et godt og variert program, dyktige kursholdere, hyggelig hotell og ikke minst gode samtaler og fine møter. Jeg ble minnet på viktigheten av å sette ned tempoet for blant annet å komme i bedre kontakt med meg selv og lærte øvelser for effektivt å gjøre dette i hverdagen hjemme." Lisbeth Andersen


"En god mulighet for mye! Ei uke for egenutvikling i trygge rammer. Takk!" Turid Holm Flaa


"Jeg vil anbefale dette retreatet på det sterkeste. Her kan du få påfyll og lære enkle verktøy man kan ta med seg i hverdagen. Man blir også kjent med utrolig mange gode og interessante mennesker." Hege Elisabeth Andersen


"Elin, du leverer. Stor takk." Gunn-Marie Trasti


"Å åpne seg opp og sette "ord" på hva som er problemet, og igjen få hjelp av profesjonelle forelesere, det er en god investering for å få en bedre hverdag og helse fremover i tid." Sylvi Marie Dahlberg
 
 
 
 
UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE
 
Fra retreatet 15.-22. oktober 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Giuliano Zorza og Nektarios Mitritsakis. Maria Nouvaki var med som behandler.


"For det i deg som trenger en endring, ro eller søker noe, for helheten, hele deg og alt. Takk!" Turid Holm Flaa


"Kursholder innehar stor kompetanse i å sette fysiske og sosiale rammer for utviklingsmuligheter, endringer, ny forståelse og trygghet." Hege Søgaard


"Beliggenhet, imøtekommende personale, dyktige instruktører som har begge bena på jorda. Gleder meg til neste gang." Gunn-Marie Trasti


"En uke i paradis." Chand Svare Ghei


"Fantastisk retreat med gode rammer på et flott sted. Åpenhet, vennlighet og glede." Herman Høyskel


"Retreat med flott program fra velvære til selvutvikling er en ypperlig måte å komme bort fra hverdagsliv og mas og komme tilbake som et nytt menneske og er en stor inspirasjon til familie, venner, jobb og alt annet rundt deg i universet!" Erlinda Skoglund
 
 

 
 
 
Utalelser fra retreatet 23.-30. april 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Mette Torgerstuen og Hilde Tanderø.


"Retreatet har lært meg å følge livets flyt. Utforske verden og ta til meg visdommen fra alle menneskene jeg møtte under oppholdet. Mer balanse i livet gjennom å bli mer tilstede i nuet - finne min "ekte" indre stemme - tillate meg å kjenne etter - og at livet er nå!" Tatjana Fjeld Pettersen


"Et retreat som både ga hvile og ro og mulighet for refleksjon. Samidig som det ga mulighet for tilgang til et dypere åndelig nivå." Herman Høyskel


"Anbefales på det varmeste!" Lasse Tanderø


"Dette var noe helt annet, enn det jeg hadde forventet meg. Mye artigere, tøffere og krevende, men samtidig mye mer givende, spennende og utfordrende. Unikt sted og unike menneskemøter." Conny Graumann


"Retreatet er et pust i hverdagen som gir mulighet for å lade seg opp i kjempefine omgivelser." Annebeth Bakker
 
 

 
 

Utalelser f
ra retreatet 25. april -2. mai 2015 med kursholdere Elin Snaprud og Hege Frid Kulsveen. Inger Nedberg var med som yogainstruktør.
 
 
"Et retreat som anbefales på det varmeste. Jeg kom hit for å bli bedre kjent med meg selv slik jeg er i dag. Stoppe opp. Som bonus fikk jeg nye venner i alle aldre."  
Line Therese Løken

 
"Bestem deg fort - dette blir fort fulltegnet. Rykter sprer seg om dette vidunderlige opplegget (retreatet)." Hege Søgaard
 

"Anbefaler dette på det sterkeste." Anne-Kari Brugaard
 

"Veldig bra i forhold til å løse opp i spenninger i kroppen, få kontakt - og bli glad i seg selv. Alle tre gir et helhetlig resultat." Elin Dalseth
 

"Jeg kan anbefale det til venner jeg kjenner, men det oppleves, vanskelig å forklare." Aud Faldet Blestrud
 

"Hvis du trenger å senke skuldrene og få ro i sjelen kan dette varmt anbefales."
Britt-Inger Øen

 

"Hvis du trenger ro i sinnet og lavere tempo i hverdagen, er dette det retreatet du skal velge. Anbefales på det varmeste." Marion Ølstad
 

"En flott anledning til kvalitetstid for seg selv - og varme menneskemøter. Du opplever klarhet i forhold til viktige ting i livet ditt akkurat nå. Alt blir som det skal. Takk."
Ann Kristin Torp
 
 
"Et gjennomført retreat hvor ordene Verdighet, Kunnskap og Innsikt gjenspeiler retreatet." Kari Gellein
 
 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 11.-18. oktober 2014 med kursholderne Elin Snaprud og Jørgen Rasmussen. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Den beste investeringen jeg har gjort i mitt liv! Å bli ivaretatt, utfordret og finne ny innsikt – jeg er ufattelig takknemlig for at jeg fikk oppleve «denne reisen» sammen med tre dyktige arrangører/ kursholdere og sammen med de andre utrolig flotte kursdeltakerne. Et minne for livet!"   Sigrid Flo Standal


"Meget givende, utbytterikt, gir en god mulighet for selvutvikling og personlig vekst. Et godt sted å være."   Jan Johnsen


"Et befriende 7 dagers pust fra hverdagen men mye innsikt og forståelse av kropp og sjel. Herlig hotell, god mat og dyktige kursholdere."   Anita Waalen


"En fin måte å gi deg selv omsorg, mulighet til å gi deg innsikt i din egen indre reise."   Erlinda Skolglund


"Lær deg selv å kjenne og føl på utfordringene!"   Astrid Flaathen

 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 19.-26. april 2014 med kursholdere Elin Snaprud og Pia Storm Kalhof. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Retreatet har gitt meg takknemlighet, bevisstgjøring nærmere til hvem jeg «er» og hva jeg vil jobbe med, hva jeg trenger…dyktige kursholdere."   Marianne Brøtan


"Selvutvikling/ yoga kombinert med ferie, bading i turkisblått hav, opphold på et veldig hyggelig sted med god service, god mat og fantastiske menneskemøter – hva mer kan man ønske seg?"  Aud K. Gjessing


"Et retreat som virkelig har vært verdt det og som ble ledet av to kursholdere som gjennom sin oppførsel viser tillit og respekt for mennesket."   Hege Søgaard


"Et stort rikt møte med rom og åpenhet, trygghet og genuine møter med mennesker og meg selv. Viktige frø har blitt sådd."   Kristin Henriksen


"Det har vært et flott retreat med nettopp «tid for deg», hvor man kan tilbringe tid sammen med hverandre samt trekke seg tilbake om man ønsker. Man blir bedre kjent med seg selv på flere måter."   Stine Løvli


"Kan varmt anbefales – samme sted – samme hotell. Vertskapet var herlige. Familien Kostas med samtlige ansatte var supre!"   Eva Hedvald Hansen