Tidligere artikler

Nyttig viten om endringsprosesser

Ønsker du endring på noe i livet? Da trenger du motivasjon! Enten det er noe du gjerne vil bli kvitt eller et mål du ønsker å oppnå, starter forandring for de fleste med å prøve å forandre adferd. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke, eller det fungerer en liten stund og så faller man tilbake til gamle mønstre.

Les mer her >>

 
Styres du av plikt, lyst eller behov?

Livet handler om det vi gjøre, det vi har lyst til og det vi har behov for å gjøre. Det optimale er når alle tre motivasjonene er tilstede samtidig. For eksempel vi har en jobb vi liker og hvor vi får utrettet noe i livet som gir mening.

Les mer her >>
 
5 tips: Slik setter du grenser ovenfor andre, samfunnet og deg selv

Sier du ofte ja og mener nei? Får du dårlig samvittighet hvis du sier nei til noen? Du kan begynne med å si «det må jeg tenke på» istedenfor et automatisk ja.

Les mer her >>
 
11 gode råd for en bedre hverdag
 
1) Finn ut hva som tapper deg og hva som fyller deg med energi. Gjør mindre av det som stjeler energien og mer av det som bygger deg opp. 2) Velg å tro at det alltid ordner seg, selv når du ikke opplever at noe ordner seg der og da.

Les mer her >>
 
 
   
Identifiser stress og ta grep
 
Dagligdags stress: 1) Organiserer du tiden din for dårlig? Du sitter for eksempel med noe på pc’en din du ønsker å gjøre ferdig, men du ser på klokka at du egentlig burde gi deg skal du komme tidsnok til en avtale du har. Du sitter litt for lenge og det blir bare stress og du kommer for sent.

Les mer her >>
 
 
 
Sykemeldt?

Å være sykemeldt kan være vanskelig hvis man ikke har en synlig skade som tilsier at man ikke kan arbeide. Noen ganger kan man få dårlig samvittighet eller at det er krevende å hele tiden måtte forklare seg.

Les mer her >>
 
 
 
Tips om billig helsekost
 
Sjekk www.ispar.no og jobben kostholdsveileder Simen Myrberget har gjort for å lage en norsk handleguide til Iherb og andre engelske nettsteder. Her får du nyttig informasjon om hva du kan få kjøpt av billige sunne og økologiske matvarer, kosttilskudd samt mye mer + egen handleguide.

Les mer her >>
 
   
Mindfulness like bra mot depresjon som terapi
FORSKNING.NO
 
Mindfulness er et uttrykk som er blitt godkjent. Metoden, som stammer fra buddismen, kan angivelig gi deg muligheten til å løse psykiske problemer på egenhånd.

Les mer her >>
 
 
Ta tak i tidsklemma og stress
 
Det vi kanskje har minst av som vi trenger mest av i dagens samfunn, er tid. Livet blir ofte stressende når vi har liten tid. I tillegg blir vi misfornøyde over alt vi ikke rekker.

Les mer her >>
 
 
Marathonløperen som trengte å lære mindfulness

Det var en gang en marathonløper som satt som tilskuer på et friidrettsarrangement. 100-meter løperne var på plass og startskuddet gikk. Marathonløperen lente seg frem i setet og ble imponert over hurtigheten og energien til 100-meter løperne. Les mer her >>

Tilbake <<

www.ibalanse.org