RETREAT KRETA  14.-21.oktober 2017. Personlig utvikling, yoga og meditasjon
 
 

Elin Snaprud i samarbeid med Hilde Tanderø inviterer til en uke på Kreta for egenutvikling, balanse og indre ro med forskjellige trenings- og kurstilbud.

I en fantastisk gresk setting blir det påfyll, spennende menneskemøter og tid til bare deg.
 
 


                Bli med på det 8. retreatet på fantastiske Troulakis Beach.
 
 
 
 
PROGRAM  
 
● TO FELLESSAMLINGER: starten og slutten av retreatet samles hele gruppen. Her får du relevant informasjon, alle blir kjent og vi skaper god stemning.
 
   
 

● DAG
LIGE AKTIVITETER: Hver dag tilbys drop-in klasser med mindfulness som en naturlig del av treningene:
 
   

 

 
 

Yoga
med Hilde Tanderø
Yogapraksis med både dynamiske og restaurative elementer. Vi jobber med bevegelse, pust, avspenning og tilstedeværelse. Den restaurative yogaen er passende om du ønsker en roligere yogaøkt, har plager eller stivhet. Klassene blir satt opp etter deltagernes nivå.


 
Nevromotorisk trening med Elin Snaprud
Virksomme øvelser som er enkle å lære og gjøre for å stimulere kommunikasjonen mellom hjerne og kropp. De langsomme bevegelsene har hovedelementene av det som fungerer fra qi-gong, tai-chi, feldenkrais og andre bevegelsesmeditasjoner. Les mer her.



Meditasjon
med Hilde Tanderø
Meditasjon handler om å oppdage observatøren i oss og skape mulighet for å bruke oppmerksomheten bevisst og kreativt. Vi søker ro i sinnet og benytter forskjellge meditasjonsfokus som punkter på kroppen, mantra, musikk o.l.
 
 

 
 
● TEMASAMLINGER med Elin Snaprud:
 
 
 
"Mitt eller ditt ansvar?"
 

Tar jeg for mye ansvar for andre? Eller med andre ord kanskje jeg tar for lite ansvar for meg selv og mitt eget velbefinnende? Når det blir for mye eller for lite av noe blir det ubalanse.

I temasamlingen skaper vi rom for å utforske "mitt og ditt" eller "jeg og du" og finne nye måter å gjøre forandring på.
 

     

 
 


"Det lekne barnet"


Hvordan finne tilbake til det lekne barnet? I det alvorlige voksenlivet er det lett å glemme å leke. I temasamlingen setter vi fokus på spontanitet og lekenhet som er en viktig kilde for glede og energi.

 


 

 
 

 
 

● UTFLUKT:
En av dagene bryter vi opp i aktivitetene og legger opp til en opplevelsestur i Kretas vakre natur i godt selskap.
 
 
 

OM KURSHOLDERNE OG TERAPEUTENE

 


 
 


Elin Snaprud har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn. Hun har drevet egen praksis med coaching, naturterapi og kursvirksomhet i over 17 år, samt retreats de siste tre årene. Les mer om hennes bakgrunn her.
 
 
 
 
 

 
Elin Snaprud
Kursholder og coach

 
 
 
Hilde Tanderø
Yogalærer og naturterapeut

 
 
 
 

 


Hilde Tanderø har en offisiell yogautdannelse og underviser i dag i regi LHL på Skedsmo og Momayoga i Lørenskog. Hun har undervist i yoga i flere år, også på Sats.

Allerede da hun var 18 år tilbrakte Hilde to måneder på trening i Italia og levde etter yogiske prinsipper.

Hun har fagbakgrunn fra og har jobbet i mange år som helhetsterapeut med bla. aromaterapi, fotsone og øreakupunktur. Hilde har også en 3-årig utdannelse i enhetsterapi samt har tidligere jobbet i flere helsekostbutikker i Oslo og omegn. 

 

 

 

 
 

 

 

Maria Nouvaki  
Med oss som behandler på teamet har vi greske Maria. Hun er utdannet fysioterapeut og massør og har vært med på retreatet tidligere. Hun tilbyr intuitiv massasje for de som ønsker å bestille dette. (Hun snakker godt engelsk)

 

 
 
 
 
DROP-IN TIMER

Utenom de to fellessamlingene ved start og slutt er programmet lagt opp som drop-in timer. Det vil si at du til enhver tid står fritt til å være med på de klassene som oppleves riktig for deg.

Utover programmet kan du bestille individuelle konsultasjoner/behandlinger, utforske Kreta på egenhånd, søke de gode samtalene eller trekke deg tilbake.
 

 

 

 
 

INDIVIDUELLE TIMER
 
 

 

     

Individuelle timer er eksklusiv retreatpakken og terapeutene har forskjellige tilbud hvor du bestiller det du trenger.

 ●
Aromaterapi og intuitiv massasje    Coaching      Fotsoneterapi

 

 
 

HOTELLET

 
 
 
 
 
Den ekstra gode og rolige stemningen på hotellet får vi utenom høysesongen. Eierene er fantastiske med å gi et personlig preg og god service til gjestene på Troulakis Beach utenfor Chania! Dette deilige hotellet har svømmebasseng, sjø og sand rett utenfor døra!
 
 
 
 

 
 
MÅLTIDER

Vi samles til et hovedmåltid utover frokost hver dag på hotellet og får en herlig festmiddag den siste kvelden. Andre måltider bestiller du på hotellet, eventuelt tar deg en runde til nærliggende tavernaer eller reiser inn til byen Chania.
   
 
 
    Vår vert og hotelleier Kostas.
 

 

 


BESTILLING
Retreatet er fulltegnet, be om nyhetsbrev for fremtidige retreats.
 
1) Retreatprogram med alle klassene, dobbeltrom m/frokost
(drikke til frokost inkludert), åtte varme måltider (lunsj el. middag), samt en utflukt, u/fly:
8750,- ved bestilling innen 1. august. 9250,- etter denne dato.

 
2A) Retreatprogram med alle klassene, dobbeltrom m/frokost (drikke til frokost inkludert), åtte varme måltider (lunsj el. middag), samt en utflukt, inkl. fly fra Gardermoen med 20 kg bagasje, reisefølge med en i lederteamet, transport t/r hotellet: 12950,- ved påmelding innen 1. august. Fra 2. august gjelder 2B)

2B)
Retreatprogram med alle klassene, dobbeltrom m/frokost (drikke til frokost inkludert), åtte varme måltider (lunsj el. middag), samt en utflukt, u/fly men med transport t/r hotell og reisefølge med en i lederteamet og allerede påmeldte deltakere. Gjelder fra Gardermoen med Norwegian sitt direktefly og deltaker bestiller fly selv: 9250,-

Arrangør er behjelpelig med spørsmål rundt bestilling av flybillett og gruppens plassering på flyet.

 
 
3) Tillegg for enkeltrom eller eget soverom i tre-roms leiligheter: 900,-

 
Bindende påmelding m/depositum. Depositum 2000,-


Påmelding innen 14. september hvis fortsatt ledige plasser.


Kontakt for info/påmelding: Elin Snaprud elinsn@hotmail.com / tlf: 975 62 226



PAKKEREISE

Retreatet arrangeres i samarbeid med Den Gode Opplevelse som er medlem av reisegarantifondet. Reisegarantifondet sikrer den reisende hvis en arrangør skulle gå konkurs.
 
 
  
 

 

 


DIREKTEFLY

 
Oslo (Gardermoen) m/ Norwegian
Avreise lør. 14.okt: 14.00-Chania 19.10 /
 Hjemreise lør. 21.okt: 20.00 - Oslo 23.05

(Ryanair har lagt ned direkteflyvninger fra Rygge flyplass)

Bergen
(Flesland) m/ Norwegian
Avreise lør. 14.okt: 13.00-Chania 18.10 /
Hjemreise lør. 21.okt:18.55 - Bergen 22.10

Hotellet ligger ca. 35-40 minutter med transport fra Chania flyplass.


Direkteflyvninger med charterfly:

Stavanger m/Apollo
Avreise lør. 14.okt: 05.50-Chania 10.55 / Hjemreise lør. 21.okt: 22.10 - Sta. 01.20 (søn)

Harstad m/Apollo
Avreise lør. 14.okt: 09.15-Chania 15.20 / Hjemreise lør. 21.okt: 16.20 - Harstad 20.20

Kristiansand m/Apollo
Avreise lør. 14.okt: 16.15-Chania 21.10 / Hjemreise lør. 21.okt: 11.55 - Kristians. 14.55
(noe ugunstige tider fra Kristiansand med hensyn til programmet)

 

        

 
 
 
UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE

F
ra retreatet 15.-22. april 2017 med kursholdere Elin Snaprud, Herman Høyskel og Nektarios Mitritsakis. Birgit Teksle og Sabrina Rondinelli var med som behandlere.


"En fantastisk opplevelse for kropp og sjel. Det beste jeg har gjort på lenge." Jill Andreassen


"Retreatet har vært topp. Hadde ingen spesielle forventninger utenom yogaen, men alt utenom dette ga mer enn hva jeg hadde forestilt meg som jeg vil ta med videre." Yvonne Storeide


"Ønsker du noen dager for å finne ro, glede og bedre kontakt med deg selv anbefaler jeg dette retreatet. Nydelige omgivelser, dyktige terapeuter, yoga og omsorg/hjertevarme" Rhine Løvndal


"Et lite stykke eventyrland" Chand Svare Ghei


"En fantastisk uke med et godt og variert program, dyktige kursholdere, hyggelig hotell og ikke minst gode samtaler og fine møter. Jeg ble minnet på viktigheten av å sette ned tempoet for blant annet å komme i bedre kontakt med meg selv og lærte øvelser for effektivt å gjøre dette i hverdagen hjemme." Lisbeth Andersen


"En god mulighet for mye! Ei uke for egenutvikling i trygge rammer. Takk!" Turid Holm Flaa


"Jeg vil anbefale dette retreatet på det sterkeste. Her kan du få påfyll og lære enkle verktøy man kan ta med seg i hverdagen. Man blir også kjent med utrolig mange gode og interessante mennesker." Hege Elisabeth Andersen


"Elin, du leverer. Stor takk." Gunn-Marie Trasti


"Å åpne seg opp og sette "ord" på hva som er problemet, og igjen få hjelp av profesjonelle forelesere, det er en god investering for å få en bedre hverdag og helse fremover i tid." Sylvi Marie Dahlberg
 
 
 
 
 
Fra retreatet 15.-22. oktober 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Giuliano Zorza og Nektarios Mitritsakis. Maria Nouvaki var med som behandler.


"For det i deg som trenger en endring, ro eller søker noe, for helheten, hele deg og alt. Takk!" Turid Holm Flaa


"Kursholder innehar stor kompetanse i å sette fysiske og sosiale rammer for utviklingsmuligheter, endringer, ny forståelse og trygghet." Hege Søgaard


"Beliggenhet, imøtekommende personale, dyktige instruktører som har begge bena på jorda. Gleder meg til neste gang." Gunn-Marie Trasti


"En uke i paradis." Chand Svare Ghei


"Fantastisk retreat med gode rammer på et flott sted. Åpenhet, vennlighet og glede." Herman Høyskel


"Retreat med flott program fra velvære til selvutvikling er en ypperlig måte å komme bort fra hverdagsliv og mas og komme tilbake som et nytt menneske og er en stor inspirasjon til familie, venner, jobb og alt annet rundt deg i universet!" Erlinda Skoglund
 
 
 
 
 
Utalelser fra retreatet 23.-30. april 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Mette Torgerstuen og Hilde Tanderø.


"Retreatet har lært meg å følge livets flyt. Utforske verden og ta til meg visdommen fra alle menneskene jeg møtte under oppholdet. Mer balanse i livet gjennom å bli mer tilstede i nuet - finne min "ekte" indre stemme - tillate meg å kjenne etter - og at livet er nå!" Tatjana Fjeld Pettersen


"Et retreat som både ga hvile og ro og mulighet for refleksjon. Samidig som det ga mulighet for tilgang til et dypere åndelig nivå." Herman Høyskel


"Anbefales på det varmeste!" Lasse Tanderø


"Dette var noe helt annet, enn det jeg hadde forventet meg. Mye artigere, tøffere og krevende, men samtidig mye mer givende, spennende og utfordrende. Unikt sted og unike menneskemøter." Conny Graumann


"Retreatet er et pust i hverdagen som gir mulighet for å lade seg opp i kjempefine omgivelser." Annebeth Bakker
 
 
 
 

Utalelser f
ra retreatet 25. april -2. mai 2015 med kursholdere Elin Snaprud og Hege Frid Kulsveen. Inger Nedberg var med som yogainstruktør.


"Et retreat som anbefales på det varmeste. Jeg kom hit for å bli bedre kjent med meg selv slik jeg er i dag. Stoppe opp. Som bonus fikk jeg nye venner i alle aldre."  
Line Therese Løken

 
"Bestem deg fort - dette blir fort fulltegnet. Rykter sprer seg om dette vidunderlige opplegget (retreatet)." Hege Søgaard
 

"Anbefaler dette på det sterkeste." Anne-Kari Brugaard
 

"Veldig bra i forhold til å løse opp i spenninger i kroppen, få kontakt - og bli glad i seg selv. Alle tre gir et helhetlig resultat." Elin Dalseth
 

"Jeg kan anbefale det til venner jeg kjenner, men det oppleves, vanskelig å forklare." Aud Faldet Blestrud
 

"Hvis du trenger å senke skuldrene og få ro i sjelen kan dette varmt anbefales."
Britt-Inger Øen

 

"Hvis du trenger ro i sinnet og lavere tempo i hverdagen, er dette det retreatet du skal velge. Anbefales på det varmeste." Marion Ølstad
 

"En flott anledning til kvalitetstid for seg selv - og varme menneskemøter. Du opplever klarhet i forhold til viktige ting i livet ditt akkurat nå. Alt blir som det skal. Takk."
Ann Kristin Torp
 
 
"Et gjennomført retreat hvor ordene Verdighet, Kunnskap og Innsikt gjenspeiler retreatet." Kari Gellein
 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 11.-18. oktober 2014 med kursholderne Elin Snaprud og Jørgen Rasmussen. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Den beste investeringen jeg har gjort i mitt liv! Å bli ivaretatt, utfordret og finne ny innsikt – jeg er ufattelig takknemlig for at jeg fikk oppleve «denne reisen» sammen med tre dyktige arrangører/ kursholdere og sammen med de andre utrolig flotte kursdeltakerne. Et minne for livet!"   Sigrid Flo Standal


"Meget givende, utbytterikt, gir en god mulighet for selvutvikling og personlig vekst. Et godt sted å være."   Jan Johnsen


"Et befriende 7 dagers pust fra hverdagen men mye innsikt og forståelse av kropp og sjel. Herlig hotell, god mat og dyktige kursholdere."   Anita Waalen


"En fin måte å gi deg selv omsorg, mulighet til å gi deg innsikt i din egen indre reise."   Erlinda Skolglund


"Lær deg selv å kjenne og føl på utfordringene!"   Astrid Flaathen
 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 19.-26. april 2014 med kursholdere Elin Snaprud og Pia Storm Kalhof. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Retreatet har gitt meg takknemlighet, bevisstgjøring nærmere til hvem jeg «er» og hva jeg vil jobbe med, hva jeg trenger…dyktige kursholdere."   Marianne Brøtan


"Selvutvikling/ yoga kombinert med ferie, bading i turkisblått hav, opphold på et veldig hyggelig sted med god service, god mat og fantastiske menneskemøter – hva mer kan man ønske seg?"    Aud K. Gjessing


"Et retreat som virkelig har vært verdt det og som ble ledet av to kursholdere som gjennom sin oppførsel viser tillit og respekt for mennesket."   Hege Søgaard


"Et stort rikt møte med rom og åpenhet, trygghet og genuine møter med mennesker og meg selv. Viktige frø har blitt sådd."   Kristin Henriksen


"Det har vært et flott retreat med nettopp «tid for deg», hvor man kan tilbringe tid sammen med hverandre samt trekke seg tilbake om man ønsker. Man blir bedre kjent med seg selv på flere måter."   Stine Løvli


"Kan varmt anbefales – samme sted – samme hotell. Vertskapet var herlige. Familien Kostas med samtlige ansatte var supre!"   Eva Hedvald Hansen
 
 
 

www.ibalanse.org