RETREAT KRETA     Personlig utvikling, yoga og mindfulness    
21-28.april 2018
                             
 
 
Velkommen på retreat! I samarbeid med kursholderne Herman Høyskel, Nektarios Mitritsakis, terapeutene Gullvald Kløvning og Maria Nouvaki inviterer Elin Snaprud til en spennende uke hvor du kan utvikle deg fra ditt utgangspunkt og dine behov.
 
     
 
BALANSE og STABILITET  - Er den røde tråden gjennom det 9. retreatet på Troulakis Beach.
 
 
 
PROGRAM  

● TO FELLESSAMLINGER: starten og slutten av retreatet samles hele gruppen. Her får du relevant informasjon, alle blir kjent og vi skaper god stemning.

Du kan velge mellom 3-4 ulike drop-in klasser daglig utover dager med fellessamling og utflukt:
 
 

 
 
 
● DAG
LIGE AKTIVITETER:
 
   

 


 

Nevromotorisk trening med Herman Høyskel
Balanse og stabilitet er en forutsetning for å stå stødig i livet og i verden. Langsomme bevegelser i enkle mønstre tar oppmerksomheten din innover og gir deg den effekten både i hjerne og kropp. Kjenner du Tai-Chi, Qi-gong, Feldenkrais, Yoga eller andre treningsformer som inneholder langsomhet, vil du kjenne igjen grunnelementene når du blir introdusert for Nevromotorisk trening.


Yoga
med Nektarios Mitritsakis

Ashtanga yoga - 8 steps to freedom. Practicing awareness and equanimity while using our own body & breath as a method to connect with our inner self. A yoga practice that fits to all, preparing the beginner while deepening the advanced practioner's experience of this wonderful science.
(Klassen vil foregå på lettfattelig engelsk og tilpasses både nybegynnere, viderekomne og avanserte)

 
Mindfulness med Elin Snaprud
Mindfulness handler om oppmerksomt nærvær og det finnes mange dører inn til økt indre ro.

Du vil lære mer om mindfulness og meditasjon og vi benytter forskjellige øvelser som du også kan ta med deg til bruk på egenhånd. Passer både for nybegynnere og viderekomne.


 
 

TEMASAMLINGER

"Om å balansere livet"
med Elin Snaprud og Herman Høyskel
 
 

Vi utforsker ulike livsområder for å få overblikk hvor vi står: jobb, helse, forhold, fritid, vilje til endring m.m. Hva trenger oppmerksomhet i mitt liv?

Hva må til for å finne økt balanse og god stabilitet selv når båten gynger eller noe mangler?

Vi kommer også inn på hvordan vi kan jorde oss selv og sette opp en personlig beskyttelse, for å stå stødig i møte med indre og ytre utfordringer.
 
   
 
 
 

● UTFLUKT:
Midt i uka bryter vi opp i programmet med en heldagsutflukt og vandrer Imbros-ravinen som munner ut på sørsiden av Kreta. Stien er behagelig å gå og her er flott naturlandskap. Selve vandringen tar ca. 2-3 timer og vi har med lunsj og bruker dagen i naturen.

 
 
 
      Den lille fiskelandsbyen Hora Sfakion ligger i nærheten av utmunningen av ravinen. Her spiser vi en deilig middag. Det er også mulig å være med bussen og tilbringe hele dagen i Hora Sfakion hvis du ikke vil gå ravinen først.
 
 
 
OM KURSHOLDERNE OG TERAPEUTENE

 


 
 


Herman Høyskel
startet sin reise i personlig utvikling for 20 år siden med studier i Tverrfaglig Meta Kompetanse og kommunikasjon og forandringsarbeid. Han har jobbet med terapautisk coaching siden 1999 og underviser og trener grupper, organisasjoner og ledere i kommunikasjon og forandringskompetanse. Herman er opptatt av å integrere energiforståelse og spiritualitet i Coaching og Personlig utvikling. Les mer her.
 
 
 
Herman Høyskel
Coach og psykoterapeut

 

 

 

  Elin Snaprud
Coach og naturterapeut
 
    Nektarios Mitritsakis
Yogalærer og sitarspiller

 
 


 
 


Elin Snaprud har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn med sin bakgrunn i kommunikologi, meditasjon og naturterapi. Hun har drevet egen praksis med coaching, aromaterapi, soneterapi og kursvirksomhet i over 18 år, samt arrangert retreats de siste fire årene. Les mer om hennes bakgrunn her.
 
 

 


Nektarios Mitritsakis  Vi har med et gresk yogatilbud og Nektarios har bodd i India i mange år, noe som startet med hans interesse for å lære seg musikkinstrumentet sitar. Dette brakte han også til yoga som ble en stor del av hans liv og lære. Etterhvert spesialiserte han seg på Ashtanga yoga og har undervist siden 2009. Les mer her.
 

 
 

INDIVIDUELLE TIMER:
 
 

 

   
Massasje Coaching Healing
 
Gullvald Kløvning
Healer og terapeut

Maria Nouvaki  
Massør og fysioterapeut 


På retreatet kan du sette fokus på dine individuelle behov gjennom konsultasjoner eller behandlinger. Terapeutene holder ulike tilbud hvor du bestiller det du ønsker.

Individuelle timer er eksklusiv retreatpakken.

 
 
Gullvald Kløvning har gått den sjamanistiske veien og bruker sine verktøy og kunnskap hentet fra urfolkets tradisjoner. Dette kombinerer han med energiarbeide og tilbyr healing og samtale på retreatet. Gullvald tar også fram sjamantromma si når det passer. Han har gitt behandlinger siden 2003.
 
Maria Nouvaki er gresk, utdannet fysioterapeut og massør og har vært med på retreatet tidligere. Hun tilbyr intuitiv massasje. (Hun snakker godt engelsk)
 
 
 
 
"DROP-IN" KLASSER

Utenom de to fellessamlingene ved start og slutt er programmet lagt opp som "drop-in" timer. Det vil si at du til enhver tid står fritt til å være med på de klassene som oppleves riktig for deg.

Utover programmet kan du bestille individuelle konsultasjoner/behandlinger, søke de gode samtalene eller trekke deg tilbake og nyte den greske atmosfæren.
 

   Opplev meditativ musikk
med Nektarios og hans
instrument sitar.

 
 

HOTELLET

 
 
 
 
 
Den ekstra gode og rolige stemningen på hotellet får vi utenom høysesongen. Eierene er fantastiske med å gi et personlig preg og god service til gjestene på Troulakis Beach utenfor Chania! Dette deilige hotellet har svømmebasseng, sjø og sand rett utenfor døra!
 
 
 
 

 
 
MÅLTIDER
 
Vi samles til et hovedmåltid utover frokost hver dag på hotellet og får en herlig festmiddag den siste kvelden. Andre måltider bestiller du på hotellet, eventuelt tar deg en runde til nærliggende tavernaer eller reiser inn til byen Chania.
   
 
 
    Vår vert og hotelleier Kostas.
 

 

 


ALDERSVARIASJON

For å sikre deltakere i alle aldre prioriteres de siste plassene til den gruppen det eventuelt skulle være få påmeldte deltakere i. For å skape best mulig kjønnsbalanse prioriteres menn i alle aldre.


BESTILLING

 
1) Retreatprogram med alle klassene, dobbeltrom m/frokost (drikke til frokost inkludert), syv varme måltider (lunsj el. middag), samt utflukt m/lunsjpakke, u/fly:
9650,-
 
2B) Gjelder etter 18.februar:
Retreatprogram med alle klassene, dobbeltrom m/frokost (drikke til frokost inkludert), syv varme måltider (lunsj el. middag), samt utflukt m/lunsjpakke, u/fly men med transport t/r hotell og reisefølge med en i lederteamet og allerede påmeldte deltakere som har fly inklusiv. Gjelder fra Gardermoen med Norwegian sitt direktefly og deltaker bestiller fly selv:
9750,- (ikke lenger mulig å bestille pakke med fly inklusiv)

Arrangør er behjelpelig med spørsmål rundt bestilling av flybillett og gruppens plassering på flyet.

 
 
3) Tillegg for enkeltrom eller eget soverom i tre-roms leiligheter: 1100,-

 
Bindende påmelding m/depositum. Depositum 2000,-.
Fullbooket.


Kontakt for info/påmelding: Elin Snaprud elinsn@hotmail.com / tlf: 975 62 226
 
  
 

 

 
 

DIREKTEFLY

 
Oslo (Gardermoen) m/ Norwegian
Avreise lør. 21.apr: 14.00-Chania 19.10 /
 Hjemreise lør. 28.apr: 20.00-Oslo 23.05.

Se priser på fly med Norwegian her

(Bergen: Norwegian har kun direktefly på hjemreise denne gangen)


Hotellet ligger ca. 40 minutter med transport fra Chania flyplass.
 
 
  PAKKEREISE

Retreatet arrangeres i samarbeid med Den Gode Opplevelse som er medlem av reisegarantifondet. Reisegarantifondet sikrer den reisende hvis en arrangør skulle gå konkurs.

 

       

 
 
UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE

F
ra retreatet 15.-22. april 2017 med kursholdere Elin Snaprud, Herman Høyskel og Nektarios Mitritsakis. Birgit Teksle og Sabrina Rondinelli var med som behandlere.


"En fantastisk opplevelse for kropp og sjel. Det beste jeg har gjort på lenge." Jill Andreassen


"Retreatet har vært topp. Hadde ingen spesielle forventninger utenom yogaen, men alt utenom dette ga mer enn hva jeg hadde forestilt meg som jeg vil ta med videre." Yvonne Storeide


"Ønsker du noen dager for å finne ro, glede og bedre kontakt med deg selv anbefaler jeg dette retreatet. Nydelige omgivelser, dyktige terapeuter, yoga og omsorg/hjertevarme" Rhine Løvndal


"Et lite stykke eventyrland" Chand Svare Ghei


"En fantastisk uke med et godt og variert program, dyktige kursholdere, hyggelig hotell og ikke minst gode samtaler og fine møter. Jeg ble minnet på viktigheten av å sette ned tempoet for blant annet å komme i bedre kontakt med meg selv og lærte øvelser for effektivt å gjøre dette i hverdagen hjemme." Lisbeth Andersen


"En god mulighet for mye! Ei uke for egenutvikling i trygge rammer. Takk!" Turid Holm Flaa


"Jeg vil anbefale dette retreatet på det sterkeste. Her kan du få påfyll og lære enkle verktøy man kan ta med seg i hverdagen. Man blir også kjent med utrolig mange gode og interessante mennesker." Hege Elisabeth Andersen


"Elin, du leverer. Stor takk." Gunn-Marie Trasti


"Å åpne seg opp og sette "ord" på hva som er problemet, og igjen få hjelp av profesjonelle forelesere, det er en god investering for å få en bedre hverdag og helse fremover i tid." Sylvi Marie Dahlberg
 
 
 
 
UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE
 
Fra retreatet 15.-22. oktober 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Giuliano Zorza og Nektarios Mitritsakis. Maria Nouvaki var med som behandler.


"For det i deg som trenger en endring, ro eller søker noe, for helheten, hele deg og alt. Takk!" Turid Holm Flaa


"Kursholder innehar stor kompetanse i å sette fysiske og sosiale rammer for utviklingsmuligheter, endringer, ny forståelse og trygghet." Hege Søgaard


"Beliggenhet, imøtekommende personale, dyktige instruktører som har begge bena på jorda. Gleder meg til neste gang." Gunn-Marie Trasti


"En uke i paradis." Chand Svare Ghei


"Fantastisk retreat med gode rammer på et flott sted. Åpenhet, vennlighet og glede." Herman Høyskel


"Retreat med flott program fra velvære til selvutvikling er en ypperlig måte å komme bort fra hverdagsliv og mas og komme tilbake som et nytt menneske og er en stor inspirasjon til familie, venner, jobb og alt annet rundt deg i universet!" Erlinda Skoglund
 
 

 
 
 
Utalelser fra retreatet 23.-30. april 2016 med kursholdere Elin Snaprud, Mette Torgerstuen og Hilde Tanderø.


"Retreatet har lært meg å følge livets flyt. Utforske verden og ta til meg visdommen fra alle menneskene jeg møtte under oppholdet. Mer balanse i livet gjennom å bli mer tilstede i nuet - finne min "ekte" indre stemme - tillate meg å kjenne etter - og at livet er nå!" Tatjana Fjeld Pettersen


"Et retreat som både ga hvile og ro og mulighet for refleksjon. Samidig som det ga mulighet for tilgang til et dypere åndelig nivå." Herman Høyskel


"Anbefales på det varmeste!" Lasse Tanderø


"Dette var noe helt annet, enn det jeg hadde forventet meg. Mye artigere, tøffere og krevende, men samtidig mye mer givende, spennende og utfordrende. Unikt sted og unike menneskemøter." Conny Graumann


"Retreatet er et pust i hverdagen som gir mulighet for å lade seg opp i kjempefine omgivelser." Annebeth Bakker
 
 

 
 

Utalelser f
ra retreatet 25. april -2. mai 2015 med kursholdere Elin Snaprud og Hege Frid Kulsveen. Inger Nedberg var med som yogainstruktør.
 
 
"Et retreat som anbefales på det varmeste. Jeg kom hit for å bli bedre kjent med meg selv slik jeg er i dag. Stoppe opp. Som bonus fikk jeg nye venner i alle aldre."  
Line Therese Løken

 
"Bestem deg fort - dette blir fort fulltegnet. Rykter sprer seg om dette vidunderlige opplegget (retreatet)." Hege Søgaard
 

"Anbefaler dette på det sterkeste." Anne-Kari Brugaard
 

"Veldig bra i forhold til å løse opp i spenninger i kroppen, få kontakt - og bli glad i seg selv. Alle tre gir et helhetlig resultat." Elin Dalseth
 

"Jeg kan anbefale det til venner jeg kjenner, men det oppleves, vanskelig å forklare." Aud Faldet Blestrud
 

"Hvis du trenger å senke skuldrene og få ro i sjelen kan dette varmt anbefales."
Britt-Inger Øen

 

"Hvis du trenger ro i sinnet og lavere tempo i hverdagen, er dette det retreatet du skal velge. Anbefales på det varmeste." Marion Ølstad
 

"En flott anledning til kvalitetstid for seg selv - og varme menneskemøter. Du opplever klarhet i forhold til viktige ting i livet ditt akkurat nå. Alt blir som det skal. Takk."
Ann Kristin Torp
 
 
"Et gjennomført retreat hvor ordene Verdighet, Kunnskap og Innsikt gjenspeiler retreatet." Kari Gellein
 
 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 11.-18. oktober 2014 med kursholderne Elin Snaprud og Jørgen Rasmussen. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Den beste investeringen jeg har gjort i mitt liv! Å bli ivaretatt, utfordret og finne ny innsikt – jeg er ufattelig takknemlig for at jeg fikk oppleve «denne reisen» sammen med tre dyktige arrangører/ kursholdere og sammen med de andre utrolig flotte kursdeltakerne. Et minne for livet!"   Sigrid Flo Standal


"Meget givende, utbytterikt, gir en god mulighet for selvutvikling og personlig vekst. Et godt sted å være."   Jan Johnsen


"Et befriende 7 dagers pust fra hverdagen men mye innsikt og forståelse av kropp og sjel. Herlig hotell, god mat og dyktige kursholdere."   Anita Waalen


"En fin måte å gi deg selv omsorg, mulighet til å gi deg innsikt i din egen indre reise."   Erlinda Skolglund


"Lær deg selv å kjenne og føl på utfordringene!"   Astrid Flaathen

 
 
 
 

Uttalelser fra deltakere på retreatet 19.-26. april 2014 med kursholdere Elin Snaprud og Pia Storm Kalhof. Mette Torgerstuen var med som behandler:


"Retreatet har gitt meg takknemlighet, bevisstgjøring nærmere til hvem jeg «er» og hva jeg vil jobbe med, hva jeg trenger…dyktige kursholdere."   Marianne Brøtan


"Selvutvikling/ yoga kombinert med ferie, bading i turkisblått hav, opphold på et veldig hyggelig sted med god service, god mat og fantastiske menneskemøter – hva mer kan man ønske seg?"  Aud K. Gjessing


"Et retreat som virkelig har vært verdt det og som ble ledet av to kursholdere som gjennom sin oppførsel viser tillit og respekt for mennesket."   Hege Søgaard


"Et stort rikt møte med rom og åpenhet, trygghet og genuine møter med mennesker og meg selv. Viktige frø har blitt sådd."   Kristin Henriksen


"Det har vært et flott retreat med nettopp «tid for deg», hvor man kan tilbringe tid sammen med hverandre samt trekke seg tilbake om man ønsker. Man blir bedre kjent med seg selv på flere måter."   Stine Løvli


"Kan varmt anbefales – samme sted – samme hotell. Vertskapet var herlige. Familien Kostas med samtlige ansatte var supre!"   Eva Hedvald Hansen
 
 
 

www.ibalanse.org