11 gode råd for en bedre hverdag
 

1) Finn ut hva som tapper deg og hva som fyller deg med energi. Gjør mindre av det som stjeler energien og mer av det som bygger deg opp.  

 
2) Velg å tro at det alltid ordner seg, selv når du ikke opplever at noe ordner seg der og da.
 

3) Lær deg å si ja når du mener ja og nei når du mener nei. Mange sier "ja" selv om de ikke ønsker det bare for å være "snille," men de sier da nei til seg selv. Man blir mer ekte hvis det er samsvar mellom det man sier og det man mener. Sjekk den bakenforliggende oppfatningen og endre denne hvis du har dårlig samvittighet når du sier nei.

 
 
 
4) Legg inn jevnlig trening og et sunt kosthold. Tilpass dette slik at du ikke syntes det tar for mye tid og blir et ork. Det er bedre å starte i det små enn å være for ambisiøs. Ros deg selv når du klarer de målene du har satt deg.
 

5) Ta deg tid til refleksjon og avslapning. Hvis du ikke klarer å sitte stille uten å måtte gjøre noe kan dette være et tegn på at du har for mye stress i kroppen som er lurt å undersøke nærmere. Kommer du deg nesten ikke opp av sofaen kan dette være et tegn på at du er for sliten og trenger å se på hva som stjeler all energien din.

 
6) Følg den naturlige flyten du har i perioder du er inne i. I enkelte tidsperioder kan vi være mer utadrettet og handlingskraftige og andre ganger mer innadrettet og mindre effektive. Pass på så langt det lar seg gjøre å handle når du har den utadrettede energien og ta livet med ro når den ikke er der.
 

7) Tren deg på å følge magefølelsen og intuisjonen slik at du er på rett sted til rett tid og ting går glatt.

 
8) Isteden for å "slå deg selv i hodet" når det er noe du ikke får til, bli mer venn med deg selv. Gi plass til alle sidene du har - også de du ikke vil ha og observere dem. De blir mindre et problem enn når du strever med å skyve de vekk, da kommer de gjerne sterkere tilbake.
 

9) Vær tydelig på "jeg/du-sortering". Det vil si du har ansvar for deg og ditt liv og andre har ansvar for seg og sitt liv. Jo mindre du blander deg inn i andre sitt liv og de i ditt jo bedre forhold skaper du.

 
10) Har du funnet balansen mellom å ha for mange og for få planer? For mye på programmet og det blir bare stress. Kutt ned på ting hvis du har for mye.

 

11) Forhold deg kun til de tingene som trenger din oppmerksomhet i dag. Morgendagen tar vare på seg selv.

 

Tilbake <<
 
 
www.ibalanse.org