Ta tak i tidsklemma, overarbeidelse og stress
 

Det vi kanskje har minst av som vi trenger mest av i dagens samfunn, er tid. Livet blir ofte stressende når vi har liten tid. I tillegg blir vi misfornøyde over alt vi ikke rekker. Hvis det topper seg over lengre perioder blir vi syke og det er vanskelig å komme ordentlig tilbake med et flatt batteri.

Hvis du har kjent deg sliten over en lengre periode er det lurt å stoppe opp og spørre seg selv om det er verdt å fortsette i den retningen du beveger deg. Ofte føler en at en ikke har noe valg, men det finnes mange vinklinger og kanskje har du ikke tatt for deg alle, eller du har ikke våget å se på underliggende faktorer som venter på din oppmerksomhet. Det kan virke som om det er mindre smertefullt å la det skure og gå om enn så lenge.

Hvis du tar deg tid til å kjenne etter akkurat nå, hva trenger du?

Når man "stopper opp et øyeblikk" er det lettere å kjenne på behov. Noen ganger hjelper det å bare erkjenne hvordan man har det.

Hva kan du gjøre noe med i den situasjonen du er i og hva kan du ikke gjøre noe med? Bruker du tid på de tingene du ikke kan gjøre noe med eller lar du fokuset gå til de områdene du faktisk kan ta tak i?

I mange tilfeller er det en balansegang mellom å skape seg livet slik man ønsker og de tingene man må kompromisse på. Hva er du villig til å kompromisse på og hva er du ikke villig til å kompromisse på? Dette er viktige spørsmål når det kommer til det å skape seg et liv som er i takt med en selv.

Har du tatt for deg livsområdene? Livsområdene er arenaer som hjem, jobb, partner, familie, økonomi, fritid, venner, personlig utvikling etc. Å undersøke disse nærmere kan hjelpe å forstå hvor du trenger å gjøre en endring og etterhvert hvordan.

Husk at i dagens samfunn er kunsten ofte å velge bort framfor å velge noe, og dette er nytt for mange. Det er også en forskjell på at noe bare blir borte fordi man ikke har tid til det og det å bevisst velge bort noe.
 
Når vi føler oss fanget i en tidskarusell er det ekstra viktig å se på verdier, egne grenser og forventninger fra oss selv og omgivelser som styrer oss.
 
Kanskje du er blitt vant med å gå med konstant hodepine, muskelspenninger, svekket immunforsvar og smerter? Er det slik du vil ha det? Det er du selv som må ta tak i ting, det er ingen andre som gjør det for deg.
 
Hvis du i tillegg skulle ha med deg en tung ryggsekk fra fortiden er det ekstra tøft å holde tritt med ett høyt tempo.
 
 
Skulle det være vanskelig å komme igang på egenhånd med endringer du føler må skje, kan et kurs eller en coachingtime være noe for deg. Et annet sted å starte kan f.eks være en massasjetime for å få stress og spenninger ut av kroppen.
 
 
Mer om coaching finner du her

Mer om massasje finner du her

Mer om kurs finner du her

 

Tilbake<<

 

www.ibalanse.org