Soneterapi
 
Kroppen er holografisk, det vil si at deler av kroppen har informasjon om helheten. Både fotsoneterapi og øreakupunktur handler om dette prinsippet. Les om øreakupunktur her.


Fotsoneterapi
 
Veggmalerier i Egypt viser at opprinnelsen av soneterapi går flere tusen år tilbake i tid. I moderne tid oppdaget man at det var mulig å lindre smerte i en del av en pasients kropp ved å trykke på en annen kroppsdel. Gjennom disse oppdagelsene ble fotsone utviklet.                               


Punkter som oppleves ømme kan indikere en ubalanse et annet sted. Teorien går ut på at når terapeuten trykker på føttene blir elektromagnetiske impulser dirigert til sentralnervesystemet gjennom de sensoriske nervebanene. Disse impulsene blir sendt videre til organer og områder i kroppen om å gjenopprette normalfunksjonen.
 
                                                      
                                                        Fotsone punkter:
                     E,S
                 Et fotsonekart indikerer omtrentlig hvor sonene er lokalisert.
                              
 
I den vestlige verden er vi opptatt av kart og terreng, men i en fotsonebehandling handler det også om terapeutens kontakt og erfaring med punkter for å gjenopprette balanse.
 
Hvor mange behandlinger som må til for å oppnå resultater kommer an på hvor lenge man har gått med en plage, individuelle forskjeller og hvor godt man responderer.
 
Å forebygge sykdom er best og par kan dra utbytte av å gi hverandre fotmassasje når de f.eks sitter sammen i sofaen. Foreldre kan også massere barnas føtter.
 
Det er avspenning i fotsoneterapi, selv om enkelte punkter kan være vonde.
 
Fotsone er en fin behandlingsform som kan benyttes mot mange plager. For eksempel: Mage og tarm problematikk, rygg- / nakke- og muskel problemer, forkjølelse-/ bihule- og luftveisplager, hormonelle- og menstruasjonsplager, svekket immunforsvar, mangel på energi, stressrelaterte plager m.m.

 
Øreakupunktur og fotsone er ofte en fin kombinasjon.
Les om effektiv rensekur med fotsone og urter
her.
 
 
Ta kontakt i dag for spørsmål / timebestilling:
Tlf. 975 62 226, elinsn@hotmail.com

Hjem <<
 

www.ibalanse.org